Clubavond

Door een vriend, kennis of via het internet heb je over onze club gehoord dan wel gelezen en je interesse is gewekt. Dus een bezoek aan onze club is je eerstvolgende stap!

Je kunt onze club op zowel de reguliere donderdagavond (vanaf 19.30 uur) of dinsdagochtend (vanaf 9.30 uur), ook wel de seniorenmorgen genoemd, bezoeken. Je wordt door een van ons bij een bak koffie rondgeleid en er wordt van alles uitgelegd waar iedereen mee bezig is en natuurlijk wordt ook jouw interesse in de modelspoorwereld gevraagd, onder andere wat jouw specialiteit is.

Bij ons is het gehanteerde motto;  kijk eerst even een paar avonden rond, er komt veel informatie op je af en ieder heeft zo zijn eigen ding:
De een wil graag rijden, de ander bouwen en dat bouwen daar draait het bij deze vereniging meer om, niet dat we nooit rijden, maar merendeels wordt er aan de baan gewerkt. Wij bouwen aan de maquette van Zevenbergen anno 1920 – 1950 Dat bouwen omhelst: hout en ruwbouw, plastic bouw (huisjes), scenery bouw (bomen etc) en natuurlijk de elektronica, ook willen wij op de baan zoveel mogelijk beweegbare onderwerpen maken. Kleine diorama’s op zich. De baan is ook computergestuurd met behulp van het gratis besturingsprogramma Koploper van Paul Haagsma, ben je dus een computerfreak, kun je je ook hier uitleven. Boven bouwen een groepje modelspoorders aan een zeer grote N-baan. Binnen afzienbare tijd kan hier ook gereden worden.
Op de open dagen, meestal in maart, kunnen de clubleden met hun eigen materiaal  op de baan rijden, of, tijdens speciale kleine tentoonstellingen, in het clubhuis. Vanzelfsprekend is het tijdens tentoonstellingen buiten ons clubhuis alleen geoorloofd om met het materiaal te rijden dat aan die tijd gekoppeld is, wij noemen dat Thema-rijden.

Kortom, een modelbouwvereniging met alles erop en eraan en voor ieder wat wils.

Wil je ons bezoeken, meld je dan even aan bij:

Ruud Kalman (onze voorzitter) 0168-326105 of bij
Jan Legierse (onze secretaris) 0168-326015